Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mark Zuckerberg este cel mai mare filantrop american, cu donatii de aproape un miliard de dolari

Mark Zuckerberg este cel mai mare filantrop american, cu donatii de aproape un miliard de dolari


Mark Zuckerberg, cofondator si director executiv al retelei de socializare Facebook, ocupa alaturi de sotia sa, Priscilla Chan, primul loc in topul 50 al filantropilor americani pe 2013, cu donatii de aproape 1 miliard de dolari.

Persoanele incluse in Topul 50 al filantropilor americani au donat anul trecut 7,7 miliarde de dolari, cu 4% mai mult decat in 2012, a anuntat, luni, The Chronicle of Philanthropy, publicatia care alcatuieste acest clasament, citata de Mediafax.

Donatorii aflati inca in viata, inclusi in top, au donat impreuna 6,2 miliarde de dolari, o cifra foarte apropiata de suma donatiilor facute de ei in precedentii doi ani.

Media donatiilor, peste 86 milioane dolari

Totodata, media donatiilor facute a fost de 86,1 milioane de dolari, o cifra care reprezita un nou record.

Mark Zuckerberg si sotia sa, Priscilla Chan, au ocupat prima pozitie in top, gratie fundatiei lor - Silicon Valley Community Foundation - care ofera granturi si donatii comunitatii locale.

Pe locul al doilea s-a clasat George Mitchell, care a transformat industria gazelor naturale prin dezvoltarea tehnologiei de fracturare hidraulica. George Mitchell, care a murit in iulie 2013, a lasat o avere de 750 milioane de dolari fundatiei familiei sale, care incearca sa previna producerea de catastrofe si dezastre naturale prin utilizarea acestui tip de tehnologie de exploatare a gazelor de sist.

Locul al treilea este ocupat de Phil Knight, fondatorul companiei Nike, care, alaturi de sotia sa, Penelope, a donat 500 de milioane de dolari programelor de cercetare impotriva cancerului dezvoltate de Oregon Health & Science University Foundation.

Colegii, fundatii si spitale au primit cele mai mari donatii din partea filantropilor americani - peste 1 milion de dolari fiecare -, acestea fiind urmate de unitati de cercetari medicale, organizatii artistice si grupuri umanitare.

Cele mai mici sume au fost donate organizatiilor pentru copii si tineret, organizatiilor de mediu si organizatiilor religioase.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 938 ori