Mark Zuckerberg a implinit 30 de ani

Joi, 15 Mai 2014, ora 13:31
1793 citiri
Mark Zuckerberg a implinit 30 de ani

Mark Zuckerberg, cofondator al Facebook si multimiliardar, a implinit miercuri 30 de ani, eveniment amplu salutat pe retelele de socializare.

Cel mai celebru dintre studentii care au renuntat la cursurile de la Harvard are pana la aceasta varsta o lista lunga de realizari. Aflat in fruntea celei mai mari retele de socializare din lume, Zuckerberg are o avere estimata la 25 miliarde de dolari. Viata lui a facut obiectul unui film artistic, recompensat cu un premiu Oscar. S-a casatorit cu Priscilla Chan in 2012, dupa listarea la Bursa a firmei sale.

Contul lui de Facebook numara 28 de milioane de abonati, fata de o medie de 328 pentru un tanar obisnuit de 30 de ani.

Prezentat in filmul 'The Social Network' ca o persoana supradotata in domeniul informaticii, dar destul de putin adaptata la viata sociala, el patroneaza in prezent o comunitate online de peste un miliard de oameni. Zuckerberg a fost desemnat de revista Time 'Omul Anului' in 2012 si se afla pe lista intocmita de revista Forbes a celor mai bogate 20 de persoane din lume.

Nascut pe 14 mai 1984, Zuckerberg si-a petrecut copilaria la Dobbs Ferry (aproape de New York), fiind unul din cei patru copii dintr-un tata dentist si o mama psihiatru. La 11 ani concepea deja programe informatice si a fondat in 2004 Thefacebook.com, numele original al site-ului, alaturi de colegii lui de clasa si camera Dustin Moskovitz, Chris Hughes si Eduardo Saverin. A plecat de la Harvard in mai 2004, stabilindu-se in Silicon Valley (California).

#mark zuckerberg, #fondator facebook, #retea socializare Facebook , #Facebook