Vezi cele mai mari salarii din Romania

Joi, 30 Iunie 2011, ora 11:44
4044 citiri
Vezi cele mai mari salarii din Romania

Unul din cele mai mari salarii cunoscute din Romania, pentru care exista documente oficiale care atesta numele romanului care il incaseaza, este cel al presedintelui Eximbank, Ionut Costea, care a avut in 2009 un venit lunar de 27.000 de euro.

Salariul directorului de la Eximbank este mai mare decat cel primit de cei doi directori de multinationale, Alexandrina Gatek, fost CEO Unilever South Central Europe si Adrian Baicusi, fost director Siemens Romania.

Alexandrina Gatej a precizat ca a avut un salariu de 18.000 de euro pe luna in momentul in care a preluat functia de sef al Departamentului Mediu de Afaceri Intern si International al Administratiei Prezidentiale.

In prezent, aceasta se afla la conducerea Camerei de Comert Romano-Americane.

Adrian Baicusi a precizat ca in functia de director general Siemens Romania castiga 20.500 de euro pe luna. De asemenea, cel care a condus timp de 5 ani CEZ pe piata locala, Doru Voicu, si-a publicat salariul in declaratia de avere, unde figura cu 11.000 de euro pe luna.

Alte salarii mari vehiculate pe piata sunt cele ale lui Gunter Grieb, fondatorul retelei de retail Kaufland care ar fi incasat un salariu de 29.000 de euro pe luna sau cel al Violetei Ciurel, care se afla la conducerea operatiunilor assiguratorilor Axa si care ar primi un salariu de 30.000 de euro pe luna, potrivit ZF.

Nici in sectorul energiei, lucrurile nu merg rau. In ceea ce priveste salariului Marianei Gheorghe, care se afla la conducerea Petrom, se vehiculeaza ca acesta ar fi de 20.000 de euro net pe luna.

In sectorul bancar, al doilea pe lista directorilor cu cel mai mare salariu, dupa Ionut Costea se afla presedintele Bancpost, Peter Weiss, care ar castiga 20.000 de euro net pe luna.

In opinia specialistilor, un salariu la nivel de senior management din companiile aflate in top 10 din sectorul energetic nu are cum sa fie mai mic de 350.000 de euro/an. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#management, #salarii sector bancar, #salariu, #salariu mariana gheorghe, #top management, #salarii , #stiri Mariana Gheorghe