Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oferta Petrom a esuat din cauza evolutiei pietelor internationale (Mariana Gheorghe)

Oferta Petrom a esuat din cauza evolutiei pietelor internationale (Mariana Gheorghe)

Esecul vanzarii pe bursa a pachetului de actiuni de 9,84% ale companiei a fost legat de timing, de evolutia pietelor externe dar si de asteptarile investitorilor, a precizat directorul executiv OMB Petrom, Mariana Gheorghe, anunta NewsIn.

"A fost ironic, ca si timp efectiv, pentru ca, cu o saptamana inainte, cand am plecat in roadshow, am primit mai multe vesti bune legate de rezolvarea problemei din Grecia, cresterea ratingului de investitii pentru Romania, de catre agentii, situatia buna a actiunilor Petrom.

Toti acesti factori trebuia sa dea apetit investitorilor. A doua zi dupa roadshow au aparut ingrijorarile legate de Italia si Spania. Cred ca esuarea vanzarii actiunilor Petrom a fost legata de timing si de evolutia pietelor internationale", a declarat Gheorghe.


Aceasta a adaugat ca un alt element este legat de asteptarile investitorilor, care, intr-un mediu economic tensionat, s-au schimbat si nu mai este suficient un discount de numai 2-3% la pretul actiunilor, fata de pretul din piata.

Oferta publica secundara de vanzare a 9,84% din actiunile SC OMV Petrom SA, efectuata de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, prin OPSPI, a esuat, pe 22 iulie, intrucat subscriptiile inregistrate au fost sub nivelul de 80%, necesar pentru a inchide oferta.

"Actualul Guvern s-a angajat intr-un program ambitios de privatizare prin intermediul Bursei de Valori Bucuresti, prin metode transparente. Programul isi propune efectuarea de privatizari la preturi corecte si reale si cresterea vizibilitatii pietei bursiere din Bucuresti. Faptul ca gradul de subscriere la pachetul de actiuni OMV Petrom SA nu a ajuns la nivelul dorit nu inseamna ca anumite tinte nu au fost atinse", sustinea, intr-un comunicat, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat imediat dupa anuntul esecului, ca oferta publica secundara de vanzare a 9,84% din actiunile SC OMV Petrom SA va fi reluata "intr-o perioada mai propice", cel mai probabil in primul trimestru din anul viitor.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2389 ori