Mariana Gheorghe: Sectorul energetic, a "doua Dacie" a Romaniei

Luni, 06 Iunie 2011, ora 21:37
1959 citiri
Mariana Gheorghe: Sectorul energetic, a "doua Dacie" a Romaniei

In infrastructura, scetorul energetic poate deveni "a doua Dacie a Romaniei", daca primeste investitiile necesare, potrivit directorului general OMV Petrom, Mariana Gheorghe.

"Consiliul Investitorilor Straini a identificat trei directii importante prin care economia romaneasca isi poate relua cresterea.

Acestea sunt infrastructura - in energie, transport si IT -, un nivel de cunoastere mai bun, atat la nivelul mediului de afacaeri, al populatiei, cat si al mediului universitar, respectiv stabilitatea macroeconomica si o mai buna guvernanta publica", a afirmat directorul general OMV Petrom, Mariana Gheorghe la o conferinta pe teme economice.

Gheorghe a mentionat ca mediul de afaceri se confrunta in fiecare zi "cu slabiciunea autoritatilor", iar sectorul public, pe langa stabilitate si predictibilitate, are nevoie si de cresterea transparentei institutiilor statului.

"In infrastructura sectorul energetic are potentialul de a fi o a doua Dacia", a continuat Gheorghe.

Automobile Dacia, una dintre cele mai mari companii din Romania, avea la sfarsitul anului trecut 13.800 angajati, constructorul auto fiind in 2010 principalul exportator.

Vanzarile companiei au avut o pondere importanta in exporturile Romaniei si in primul trimestru al anului in curs, cand cresterea PIB a fost impulsionata de majorarea livrarilor companiilor romanesti pe piete externe.

Potrivit Marianei Gheorghe, criza economica si financiara a reprezentat si o oportunitate, dar reformele trebuie sa continue.

"Romania are intr-adevar potential si are nevoie de competente locale, care trebuie dezvoltate intern de catre noi, astfel ca relansarea economica sa nu fie una marginala sau oportunistica, ci una sustenabila", a mai spus Gheorghe. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#automobile dacia, #dacia, #energie, #investitii, #mariana gheorghe, #sector energetic , #stiri Mariana Gheorghe