Majorarea taxelor ar fi o lovitura dura pentru afaceri

Luni, 26 Octombrie 2009, ora 09:57
1526 citiri
Majorarea taxelor ar fi o lovitura dura pentru afaceri

Intr-o perioada in care tari precum Germania trec la reducerea impozitelor, autoritatile de la Bucuresti se gandesc ce taxe sa majoreze de anul viitor, ignorand semnalele mediului de afaceri. 

Mariana Gheorghe, CEO al Petrom, cel mai mare contribuabil la buget, spune ca nu-si doreste nicio majorare de taxe, mai ales in contextul in care multe tari iau in calcul reducerea taxelor si impozitelor ca raspuns in fata crizei.

"Majorarea impozitului pe profit ar fi o lovitura. Intr-adevar, poate companiile care nu inregistreaza castiguri vor fi indiferente in fata unei astfel de masuri, dar restul se confrunta oricum cu o presiune pe castiguri din cauza crizei. Cred ca cel mai bine ar fi daca nu am asista la cresteri de taxe. Nu-mi doresc cresteri de taxe. Raspunsul multor alte tari la criza a fost scaderea taxelor".

Ea mai spune ca actuala criza politica nu face decat sa accentueze provocarile cu care economia se confrunta. "Acum traim forma romaneasca a unei crize politice democratice. Vom avea de raspuns la multe provocari in perioada urmatoare, iar aceasta criza politica nu face altceva decat sa agraveze lucrurile. Raspunsul pe care guvernul trebuia sa-l dea a fost amanat, iar lipsa reactiei nu face altceva decat sa inrautateasca aceasta criza."

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#afaceri, #criza, #gheorghe, #majorare, #mariana, #politica, #taxe , #stiri Mariana Gheorghe