Investitorii semnealeaza probleme in procesele comerciale

Vineri, 06 August 2010, ora 11:06
1318 citiri
Investitorii semnealeaza probleme in procesele comerciale

Reprezentantii Consiliului Investitorilor Straini semnaleaza Ministerului Justitiei probleme legate de termenele nerezonabile date de instantele de judecata in cadrul procedurilor de insolventa si in dosarele comerciale in general, conform Mediafax.

Ministerul Justitiei a lansat in 30 iulie 2010 "Platforma pentru dialog si cooperare intre Ministerul Justitiei si mediul de afaceri", initiativa institutionala care isi propune conjugarea eforturilor pentru imbunatatirea legislatiei aplicabile afacerilor si specializarea magistratilor in domeniul dreptului afacerilor.

La prima intalnire care a avut loc la sediul ministerului, au participat reprezentanti ai Asociatiei Romane a Bancilor, Consiliului Investitorilor Straini, Camerei de Comert Britanico-Romane, Camerei de Comert Americane in Romania, precum si ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, Mark Gittenstein si ambasadorul Marii Britanii in Romania, Robin Barnett, informeaza, vineri, Biroul de presa al Ministeruui Justitiei.

In cadrul intalnirii s-a convenit constituirea unei Comisii Tehnice Permanente, care sa se intalneasca bilunar pentru a lucra asupra problemelor aflate pe agenda Platformei.

Platforma este gandita ca un cadru institutional flexibil, la care pot adera oricand organizatii ale mediului de afaceri, la solicitarea acestora.

In continuarea lucrarilor din cadrul Platformei, joi, a avut loc la sediul ministerului o intalnire intre ministrul Justitiei si Consiliul Investitorilor Straini, printr-o delegatie formata din: Mariana Gheorghe, CEO - OMV Petrom, presedinte FIC; Steven Van Groningen, presedinte Raiffeisen Bank, vice-presedinte FIC; Frank Hajdinjak, General Manager E.ON; Jean Valvis, presedinte Valvis Holding; Gilbert Wood, managing Director Hall, Dickler; Claudio Zito, CEO & Country Manager Enel; Doina Ciomag, director executiv FIC.

In cadrul acestei intalniri au fost stabilite ca prioritati de actiune viitoare studierea cadrului normativ al procedurilor de adoptare a actelor normative la nivelul Guvernului si a unor eventuale solutii care sa contribuie la imbunatatirea legislatiei aplicabile afacerilor.

Reprezentantii Consiliului Investitorilor Straini au semnalat probleme legate de termenele nerezonabile pronuntate de instantele de judecata in cadrul procedurilor de insolventa si in dosare comerciale in general. In scopul abordarii eficiente si principiale a acestei problematici, s-a convenit invitarea la o intalnire viitoare a reprezentantilor Consiliului Superior al Magistraturii.

In cadrul Platformei au fost deja initiate pregatiri pentru o serie de seminarii de specializare a judecatorilor in domeniul dreptului bancar, pe baza unui program de cooperare intre Ministerul Justitiei, Erste Bank, Asociatia Romana a Bancilor si Institutul National al Magistraturii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
#comerciale, #investitori, #procese , #stiri Mariana Gheorghe