Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CEO Petrom: Speram la o profesionalizare a actului politic

CEO Petrom: Speram la o profesionalizare a actului politic


Directorul general executiv al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, a declarat vineri ca alegerile de anul viitor pot fi o oportunitate, pentru ca este un moment in care intreaga clasa politica va trebui sa angajeze societatea intr-o anumita directie si ca este de dorit o profesionalizare a actului politic.

"In perioada de alegeri, obiectivele ambitioase de politici economice, de reforme pot fi atenuate in impactul pe care il realizeaza datorita alegerilor. Eu lansez aici o provocare, si anume cred ca alegerile din 2012, in contextul de care vorbeam, pot sa fie o oportunitate. O oportunitate pentru ca este un moment in care intreaga clasa politica va trebui sa angajeze societatea, masa de alegatori intr-o anumita directie, directia pe care partidul respectiv si-o formuleaza", a spus Mariana Gheorghe..

Ea a declarat ca aceasta este oportunitatea de a defini un "leadership economic romanesc", de a tine seama de cele doua contexte, cel social romanesc si cel international si a defini niste programe.

"Programe care trebuie sa fie nu numai pe termen scurt, dar si pe termen mediu si lung, de a defini o strategie, pentru ca acesta este scopul unei alegeri si, prin urmare, putem spera sau sa ne dorim o profesionalizare a actului electoral, a actului politic, in vederea optimizarii acestui triunghi: autoritati, economia reala si financiara", a spus Gheorghe.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 2123 ori