Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Directorul OMV Petrom: Discutam cu statul despre redevente

Directorul OMV Petrom: Discutam cu statul despre redevente


OMV Petrom si Guvernul au inceput de cateva luni discutiile privind redeventele pentru petrol si gaze, dar deocamdata sunt analizate doar "principiile" privind impactul unui nou nivel al taxelor asupra companiei si economiei, a declarat directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.

"Contractele noastre nu expira in 2014. Este vorba de acea clauza de stabilitate garantata de Guvernul Romaniei tuturor producatorilor, nu numai OMV, pana in anul 2014, sa mentina redeventele la nivelul curent, si anume intre 3,5 si 13,5%. Aceste discutii sunt purtate de cateva luni deja, nu este o decizie care se poate lua intr-o discutie sau cateva", a afirmat Gheorghe la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de Pro TV.

Independenta energetica a Romaniei necesita investitii de 3 mld euro

Redeventele de petrol si gaze, cuprinse intre 3,5% si 13% din productie, au fost fixate in 2004 si sunt valabile pana in decembrie 2014. Aceste taxe au fost stabilite prin contractul de privatizare a companiei Petrom cu grupul austriac OMV.

Gheorghe spune ca grupul OMV Petrom este foarte deschis asupra acestui subiect, insa deocamdata in discutiile cu Guvernul nu au fost prezentate cifre referitoare la o posibila majorare a nivelului redeventelor.

"Noi suntem foarte deschisi la acest dialog pentru ca intelegem necesitatea, ca sa spun asa, politica de a ajunge la un alt nivel de redevente. Tot ceea ce nu se ia ca taxe se foloseste de catre companie pentru investitii. Nu am avut o discutie pe cifre specifice. Discutam principiile, care este impactul cresterii de redeventa atat asupra companie, cat si asupra Romaniei", a adaugat Gheorghe.

Bugetul de stat incaseaza anual redevente miniere si petroliere care se cifreaza in jurul sumei de 1 miliard de lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2347 ori