Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Reducerea impozitului pe salarii cu 10% ar putea avea loc abia din 2010

Reducerea impozitului pe salarii cu 10% ar putea avea loc abia din 2010
Scaderea CAS-ului cu inca 10 puncte procentuale ar putea avea loc cel mai probabil abia din 2010, intrucat sunt sanse foarte mici ca noile prevederi sa fie introduse in Codul Fiscal pana la sfarsitul acestui an, a declarat, Ministrul Muncii, Mariana Campeanu. "Pentru ca aceasta masura sa intre in vigoare din 2009 ar trebui modificat Codul Fiscal pana la sfarsitul lunii decembrie. Nu cred, insa, ca noul guvern va mai avea timp sa faca aceste modificari si de aceea reducerea contributiilor sociale ar putea avea loc incepand cu 2010. Procesul de reducerea cu 10% a CAS-ului ar putea dura patru ani", a precizat Campeanu.


Ministrul Muncii a mentionat ca o noua reducere a contributiilor sociale va avea loc la 1 decembrie 2008, data de la care angajatorii ar urma sa plateasca contributii mai mici pentru salariile acordate angajatilor cu 2,3%, ca urmare a reducerii contributiilor la bugetul de pensii cu 1,5%, de somaj cu 0,5% si de sanatate cu 0,3%.Ultima reducere a impozitelor pe salarii a avut loc la 1 iulie 2008, cand diminuarea contributiei sociale platite de angajat la asigurarile de sanatate cu 1% si a celor de somaj cu 0,5% a dus la cresterea medie a salariilor cu 26 lei.Premierul Calin Popescu Tariceanu anunta miercuri ca executivul a elaborat un plan de masuri ce prevede alocarea a minimum 10 miliarde euro in urmatorii patru ani pentru investitii in economie, reducerea CAS cu 10 puncte procentuale si alocarea a 220 milioane euro pentru constructia de locuinte sociale.Tariceanu a mai spus ca programul privind cresterea economica si locurile de munca, elaborat de Guvern, vizeaza trei prioritati: oamenii, firmele romanesti si sistemul financiar.Intre masurile anuntate de guvern se numara si acordarea unui premiu fiscal de 5% din valoarea impozitului pentru plata la timp de catre firme, persoane fizice autorizate si populatie a darilor catre stat. Tot de la 1 ianuarie 2009, dividendele reinvestite si cele investite in noi firme ar urma sa fie scutite de impozitare (16%).Pentru fiecare loc de munca nou creat, intreprinderile vor primi 1.000 euro daca vor angaja persoane care se afla in somaj de peste trei luni, iar pentru Programul Fermierul vor fi alocate in plus 500 milioane euro, declara Tariceanu.Premierul a mai anuntat ca  va majora capitalul social al CEC cu 250 milioane euro in scopul finantarii IMM-urilor si investitiilor in agricultura.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1258 ori