Firmele care angajeaza someri primesc 1.000 euro, dar trebuie sa ii tina trei ani

Joi, 20 Noiembrie 2008, ora 09:20
1290 citiri
Firmele care angajeaza someri primesc 1.000 euro, dar trebuie sa ii tina trei ani

Guvernul va acorda suma de 1.000 de euro in echivalent lei pentru firmele care angajeaza persoane ce se afla in somaj de peste trei luni, cu conditia sa fie mentinute in post timp de trei ani. Aceasta este una dintre masurile luate de Executiv pentru contracararea efectelor crizei economice internationale.


Liderii principalelor confederatii sindicale din Romania anticipau insa o dublare a numarului de someri la 1,2 milioane persoane in 2009. Acestia sustin ca detin informatii care arata ca aproape 500.000 de romani doresc sa se intoarca in tara din Spania si Italia, anul viitor.


Sindicalistii spun ca domeniile cele mai grav afectate de criza economica internationala vor fi industria textila, constructiile, agricultura, industria constructiilor de masini si sectorul financiar.


Saptamana trecuta, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, declara ca numarul de disponibilizari anuntate pana la sfarsitul acestui an a ajuns la 29.000. Ministrul nu se asteapta, insa, la o crestere semnificativa a somajului in viitor si a subliniat ca economia romanesca poate absorbi un numar mare de someri care s-ar putea intoarce din Spania si Italia.