Casa Nationala de Pensii a validat 14% din noii aderenti

Joi, 19 Iunie 2008, ora 15:09
1680 citiri

Din cei 33.774 de noi aderenti la sistemul de pensii private obligatorii inregistrati de Casa Nationala de Pensii dupa incheierea campaniei de aderare initiala, numai 14% au fost validati, ceea ce corespunde unui numar de 4.735 aderenti, a spus presedintele CNPAS, Mariana Campeanu."CNPAS a inregistrat 33.774 noi aderenti, iar din acestia numai 4.735 de participanti au fost validati in urma procesului de aderare continua", a mentionat Campeanu, care a adaugat ca au fost foarte multe erori de completare a formularelor.


Presedintele CNPAS a precizat ca unele acte de aderare nu au fost completate corect, iar pentru o parte din cei 33.774 noi aderenti se vor completa alte acte de aderare.


Aderarea continua este procesul prin care persoanele eligibile devin participanti la un fond de pensii obligatorii prin semnarea unui act individual de aderare sau prin repartizarea aleatorie de catre Casa Nationala de Pensii (CNPAS).


Potrivit prevederilor privind aderarea continua, persoanele eligibile care nu au implinit varsta de 35 de ani sunt obligate sa adere la un fond de pensii private obligatorii in termen de patru luni de la data la care devin eligibile.


Persoanele eligibile, cu varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani, pot sa adere in orice moment la un fond de pensii de pe pilonul II.


De asemenea, persoanele obligate sa adere la un fond de pensii, dar care nu au semnat nici un act individual de aderare la un fond de pensii de pe pilonul II, vor intra in procedura de repartizare aleatorie alaturi de cei care au semnat mai multe acte individuale de aderare, potrivit datelor arbitrului pensiilor private (CSSPP).


Procedura lunara de repartizare aleatorie va fi finalizata de catre Casa Nationala de Pensii pana cel tarziu in data de 20 a fiecarei luni.