Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Campeanu vrea tinerii in facultati tehnice

Campeanu vrea tinerii in facultati tehnice


Tinerii din Romania trebuie incurajati sa se indrepte catre universitatile tehnice, deoarece exista oferte pe piata muncii pentru acest tip de profesii, insa angajatorii nu gasesc persoane care sa aiba pregatirea necesara, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Mariana Campeanu, la deschiderea Bursei locurilor de munca pentru absolventi, organizata de Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti (AMOFM).

"Este recomandabil ca la nivelul universitatilor tehnice sa fie create si alte specialitati, in functie de necesitatile concrete de pe piata muncii. In cadrul targului, am vorbit cu angajatori care ar avea nevoie, de exemplu, de specialisti in prelucrare aluminiu, insa nici o facultate din tara nu are aceasta specialitate in grila sa de invatamant. In plus, majoritatea celor care investesc in Romania se axeaza pe afaceri productive. Prin urmare, viitorul apartine profesiilor tehnice", a spus Campeanu.

Pentru aceasta editie a Bursei locurilor de munca, organizata la Bucuresti, au depus oferte 140 de agenti economici, fiind disponibile 4.220 de locuri de munca, din care pentru studii superioare - 333 (7,9%), studii medii - 1.129 (26,85%), muncitori calificati - 2.361 (55,85%) si muncitori necalificati - 397 (9,4%).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1318 ori