Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Campeanu: Cresterea salariilor asistentilor sociali, prioritara. Sunt cele mai mici

Campeanu: Cresterea salariilor asistentilor sociali, prioritara. Sunt cele mai mici


Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, luni, la sedinta Grupului parlamentar liberal din Camera Deputatilor, ca, daca ar avea singura putere de decizie, ar creste in primul rand salariile asistentilor sociali, acestea fiind, de fapt, cele mai mici.

Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Mariana Campeanu, a declarat la sedinta deputatilor liberali ca in anul 2014 se preconizeaza o crestere cu trei la suta a fondului global de salarizare, Executivul trebuind sa decida cum va acorda aceasta crestere.

"Sunt mai multe variante de lucru: sa crestem salariile mici sau sa crestem salariile pentru anumite categorii de personal, precum medicii rezidenti. Eu inclin, daca as avea singura puterea de decizie, sa crestem salariile asistentilor sociali care sunt, de fapt, cele mai mici. Imediat ce se vor incheia discutiile cu Fondul Monetar International, ne vom ocupa de bugetul pe anul viitor si vom decide si cum se va face cresterea de salarii. Este luata in calcul si situatia profesorilor debutanti si a tuturor categoriilor de personal cu salarii mici", a precizat Campeanu.

Ministrul Muncii a mai spus ca pensiile se vor indexa anul viitor cu 3,75 la suta, asa cum prevede legea, cu 100 la suta rata inflatiei si 50 la suta din cresterea reala a salariului mediu pe economie.

Deputatii PNL au intrebat-o pe Mariana Campeanu daca exista o solutie pentru cresterea sprijinului acordat familiilor nevoiase cu copii, avand in vedere nivelul mic al alocatiei, de doar 42 de lei.

Ministrul a precizat ca, in 2014, este imposibila majorarea alocatiei pentru copii.

"Pentru 2014, nu avem posibilitatea sa marim toate alocatiile pentru copii si trebuie sa decidem daca le vom majora pe toate, ca un drept universal, fie vom incerca alte forme asa cum am facut acum, cand am marit alocatia de sprijin pentru familie. Aceasta a crescut cu 30 la suta si am marit si gradul de eligibilitate, de la 370 de lei, la 530 de lei/ membru de familie. Peste 550.000 de copii nevoiasi beneficiaza de aceasta crestere ce echivaleaza cu inca o data alocatia pentru copii sau chiar mai mult decat atat, fiind 40 sau 65 de lei in functie de tipul familiei (monoparentala sau nu)", a explicat ministrul Muncii.

Demnitarul a mai spus ca a discutat si cu ministrul Educatiei, Remus Pricopie, pentru a mari numarul de burse pentru copiii din familii nevoiase sau acordarea de rechizite, sau alte forme de ajutor, pentru acesti elevi.

"Daca nu se vor adopta aceste formule de sprijin, in 2015 este posibila o marire de alocatie la toti beneficiarii", a mai spus Mariana Campeanu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 3118 ori