Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dupa Udrea, si Grapini vrea sa exploateze potentialul balnear al Capitalei

Dupa Udrea, si Grapini vrea sa exploateze potentialul balnear al Capitalei


Ministrul pentru IMM si Turism, Maria Grapini, a anuntat miercuri ca intentioneaza sa exploateze potentialul balnear al Bucurestiului, dupa ce fostul ministru al Turismului Elena Udrea declara la inceputul mandatului sau ca vrea sa transforme Capitala intr-un oras balnear.

"Am discutat cu primarul Sorin Oprescu, pentru ca probabil dumneavoastra, presa, stiti, exista un potential balnear al Bucurestiului. Exista apa termala in spatele Casei Presei, e un strand acolo, care de mult timp e intr-un fel abandonat, din cauza neclaritatii proprietatii", a spus Grapini la Conferinta Internationala de Turism a Dunarii.

Ea a afirmat ca institutia pe care o conduce are cu primaria Capitalei un parteneriat de dezvoltare a catorva produse turistice, printre care turismul cultural si cel de city break.

Intrebata cum comenteaza ca si Udrea a anuntat ca vrea sa exploateze resursele Bucurestiului in domeniu, Grapini a afirmat ca nu a fost luata nicio masura in acest sens.

"Nu stiu ce a spus doamna Udrea, pentru ca a spus pe mandatul ei. Stiu ce a facut, eu n-am gasit nimic din mandatul ei pe balnear in Bucuresti. Eu am facut un grup de lucru cu directia mea de strategie si cu domnul primar general Oprescu. Pe balnear, ar trebui facut acolo unde este sursa de apa balneara, sa clarificam odata situatia proprietatii, sa vedem daca proprietatea poate trece in administrarea primariei sau a primariei de sector", a mai spus Grapini.

Udrea declara in ianuarie 2009 ca vrea sa transforme Bucurestiul intr-o destinatie de turism balnear si ca Ministerul Turismului s-ar putea implica in construirea unui complex balnear in nordul orasului, pentru a demonstra si exploata potentialul Capitalei in acest domeniu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1137 ori