Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Turismul romanesc va fi promovat la Tokyo, Tel Aviv si Bruxelles

Turismul romanesc va fi promovat la Tokyo, Tel Aviv si Bruxelles


Romania va deschide in acest an trei birouri de promovare turistica la Tokyo, Tel Aviv si Bruxelles, dar va renunta la activitatea din Paris, a declarat Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri si Turism.

"Va fi deschis un birou de promovare turistica a Romaniei in Japonia. Avem in analiza si cateva pesroane, pentru ca am vrea sa stie japoneza daca s-ar putea. As vrea ca in luna septembrie, cand avea loc targul de turism din Japonia, sa avem si biroul deschis", a spus ministrul.

Totodata, in primavara acestui an va fi deschis un birou de promovare in Israel, care in 2013 a fost a cincea tara din care au provenit turistii straini in Romania.

"Chiar daca initial era propus Dubai, vrem sa facem o schimbare. Pe de o parte din Israel nu avem nevoie de vize, pe cand din Dubai este nevoie. Pe de alta parte avem o comunitate foarte mare de romani si un interes foarte mare", a afirmat Grapini.

Tot in prima jumatate a anului anul va fi inchis biroul din Paris, dar va fi deschis unul la Bruxelles, care sa acopere Franta, Belgia si Olanda.

"Biroul de la Paris nu prea a functionat cum trebuie pana acum, a fost ineficient. Am vazut cateva birouri de turism care nu mi-au placut, cum ar fi Spania sau Franta. Nu mi-a placut activitatea de acolo. Am cerut si un punct de vedere al ambasadelor, cum a colaborat biroul de turism de acolo cu ambasada. De la Madrid am primit numai referinte negative", a mai spus ministrul.

Romania are noua birouri de promovare turistica in strainatate, la New York, Paris, Berlin, Londra, Roma, Madrid, Moscova, Viena si Varsovia.

In primele 11 luni din 2013, numarul turistilor straini a fost de 1,62 milioane, cu 3,3% mai mult fata de perioada similara a anului trecut.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1714 ori