Grapini vrea impozit forfetar de la 1 octombrie

Luni, 15 Iulie 2013, ora 15:15
1896 citiri
Grapini vrea impozit forfetar de la 1 octombrie

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini, solicita ca impozitul forfetar sa se aplice de la 1 octombrie 2013, pentru ca astfel agentii economici ar dispune de un trimestru din acest an pentru a se obisnui cu noile proceduri de lucru.

"Eu solicit ca impozitul forfetar sa se aplice de la 1 octombrie a.c., pentru a le da agentilor economici posibilitatea de a se obisnui, in ultimul trimestru al anului, cu noile proceduri fiscale. De asemenea, pana in octombrie ar trebui sa putem sa oferim mediului de afaceri cadrul legal in care vor opera agentii economici in 2014", a afirmat luni Maria Grapini, cu ocazia prezentarii raportului de activitatea la sase luni de mandat (ianuarie - iulie 2013).

Aceasta a precizat, totodata, ca a cerut, la rectificarea bugetara din luna august, majorarea bugetului pentru proiecte al Autoritatii Nationale pentru Turism, dar nu crede ca o sa obtina integral majorarea solicitata.

Potrivit acesteia, in cele sase luni de mandat, actiunile sale - in calitate de ministru delegat - au fost concentrate pe noua prioritati.

"Activitatea mea din ultimele sase luni a vizat noua prioritati: reglementarea unui mediu etic de afaceri; accesul IMM-urilor la finantare; incurajarea spiritului inovator la IMM-uri; reducerea poverii fiscale pentru IMM-uri; simplificarea cadrului legislativ in mediul de afaceri si turism; dezvoltarea sistemului educatiei antreprenoriale; imbunatatirea accesului IMM-urilor la resurse logistice; pregatirea programului pentru fondurile europene 2014-2020 si imbunatatirea procedurilor de lucru intre minister si mediul privat", a mai spus ministrul Maria Grapini.

In legatura cu raportul de activitate pe ultimele sase luni, ministrul delegat pentru IMM-uri, a mentionat ca ar fi dorit ca institutia pe care o reprezinta sa fi facut mai mult pentru agentii economici.

"As fi vrut ca ministerul pe care il reprezint sa faca mai mult pentru mediul de afaceri, insa sper sa reusim acest lucru dupa reorganizarea echipei de lucru, proces care se va finaliza in 15 zile", a subliniat Maria Grapini.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#introducere impozit forfetar Grapini, #bilant ministru Maria Grapini, #buget turism 2013 Grapini , #Afaceri