Grapini, un ministru dedicat traditiilor: A dansat in hora si s-a pozat cu Messi de carton

Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 15:02
1474 citiri

Ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini, a dansat joi pe melodii populare, la targul de turism de la Romexpo, cu un barbat si cu un grup de copii imbracati in costume populare si s-a fotografiat cu o macheta cu fotbalistul argentinian Lionel Messi, in marime naturala.

Grapini a fost primita, la deschiderea targului, de o garda de 15-20 de barbati imbracati in costume medievale si cu pusti pe umar. Acestia i-au prezentat onorul, iar ea a luat pozitia de drepti.

Ministrul i-a multumit apoi, in cuvantul de deschidere, prefectului de Alba, caruia i se datoreaza prezenta garzii la targ.

"M-a emotionat cu primirea, cu aceasta garda frumos imbracata. A vrut sa arate ca avem ce arata, nu numai in Alba, in toata tara. Dar iata ce istorie ne arata aceasta secventa pe care prefectul de la Alba a prezentat-o", a spus Grapini.

Ea a afirmat ca odata cu numirea sefului Autoritatii Nationale pentru Turism, Razvan Filipescu, in Consiliul de Administratie al Tarom, se va incerca introducerea unor curse care sa creasca numarul de turisti straini catre Romania. Grapini a precizat ulterior ca s-a referit la curse din pietele tinta, precum Germania, Franta, Marea Britanie, Spania sau Italia catre litoral.

Grapini sustine totodata tichetele de vacanta, dar si Legea Turismului.

"Sa vedem cum reusim sa incheiem niste investitii, si nu de la buget, ci poate din fonduri europene. Vorbim aici de centrele de tratament de la Borsec, de la Tusnad si Herculane. Domeniul schiabil de la Voineasa trebuie terminat. Trebuie stiut ca s-au dat 20 de milioane de euro pana acum si domenii schiabile s-au inceput foarte multe, dintre care patru doar in Hunedoara", a spus ea.

Grapini a anuntat, de asemenea, ca Romania va fi promovata de anul viitor in Republica Moldova, in special outdoor.

La sfarsitul discursului ministrului, un batran a strigat: "Salvam Rosia Montana!".

Ministrul i-a raspuns "Sa dea Dumnezeu!", dupa ce a adaugat ca a votat in Parlament respingerea proiectului.

Unde va sarbatori ministrul Revelionul

Grapini a vizitat mai multe standuri, printre care si cel al unei agentii de turism turcesti. Proprietarul agentiei a invitat-o pe Grapini sa petreaca Revelionul in Antalya, unde va avea o surpriza. Turistii romani vor fi intampinati acolo de o formatie romaneasca, aceasta amintindu-le de muzica de acasa.

Grapini n-a fost convinsa si a marturisit ca va petrece noaptea dintre ani la Sucevita.

Peste putin timp, formatia de la standul turcesc a inceput sa cante "muzica romaneasca" din repertoriul international, iar solistul era un proaspat eliminat de la concursul Vocea Romaniei, difuzat de Pro TV.

Grapini a trecut si pe la standul companiei aeriene nationale israeliene, unul dintre cele mai mici spatii de expunere din targ, unde unul dintre expozanti dormea pe un scaun.

In timpul vizitei prin targ, Grapini a fost invitata la un dans popular de un barbat imbracat in costum popular si a dansat cu acesta pentru mai multe minute. Ceva mai tarziu, Grapini s-a prins in hora alaturi de mai multi copii, imbracati si ei in costume populare.

La standul Argentinei, Maria Grapini s-a pozat cu macheta lui Messi.

#Grapini muzica populara, #Maria Grapini Messi, #targuri turism Grapini, #turism Romania Grapini , #Afaceri