Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grapini si-a propus sa atraga 5% din PIB din turism

Grapini si-a propus sa atraga 5% din PIB din turism


Turismul romanesc are un potential deosebit si daca la inceputul mandatului meu reprezenta circa 1,5% din PIB, doresc ca pana la finalul mandatului sa il ducem la 5%, a spus, miercuri, Maria Grapini, ministru delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, la o conferinta internationala de profil.

"Avem sansa sa crestem numarul de turisti prin deschiderea de noi birouri de turism in strainatate. Japonia si Dubai sunt cele doua birouri pe care le vom deschide pana la sfarsitul anului 2013 si unde vom prezenta o oferta elaborata pe profilul turistului din aceasta zona. Avem la dispozitie 55 milioane de euro pentru promovarea turistica a Romaniei si doresc sa utilizez eficient aceste fonduri", a spus ministrul Maria Grapini.

In perioada imediat urmatoare Autoritatea Nationala pentru Turism va desemna castigatorii competitiei pentru brand-urile subsectoriale din turism.

"O conferinta nu rezolva o problema, dar creeaza cadrul de discutie intre parteneri. Ne bazam pe resurse, pe reglementari, pe un parteneriat public-privat prin care sa punem in practica strategia pe turism. De altfel, Codul de Etici in Turism al Organizatiei Mondiale a Turismului a fost semnat astazi de reprezentantii industriei turistice din Romania. De aici incep eforturile noastre comune pentru dezvoltarea unui turism sustenabil si responsabil", a precizat Maria Grapini.

In anul 2013, reprezentantii ANT asteapta cresteri semnificative in ceea ce priveste veniturile din turism. Pana in prezent s-au certificat inca cinci statiuni balneo, iar zece sunt in curs de certificare.

In toamna anului 2013, Romania va candida sa devina unul din cei 33 de membri a Consiliului Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului.

Organizatia Mondiala a Turismului este agentia Natiunilor Unite care coordoneaza promovarea la nivel international a turismului responsabil, durabil si accesibil. In prezent, OMT numara 155 de state membre cu drepturi depline, 6 membri asociati si peste 400 de membri afiliati din sectorul privat, educational, asociativ si public.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1482 ori