Grapini are sanse "la nivel de minimis" sa ramana ministru

Marti, 24 Septembrie 2013, ora 16:04
1684 citiri
Grapini are sanse "la nivel de minimis" sa ramana ministru

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, Maria Grapini, a declarat marti ca membrii Guvernului din care face parte nu inteleg mediul de afaceri. In replica, premierul Ponta a amenintat indirect cu schimbarea acesteia. Ministrul are "polite" mai vechi de platit, iar dezastrul de la ajutorul de minimis atarna cel mai greu.

"Daca s-a inteles ca eu am apasat prea mult pe Guvern este ceva unicat, pentru ca niciun ministru nu a venit pana acum si sa spuna ce prost e Guvernul. Nu? Intru si eu in Cartea recordurilor", a spus Grapini la conferinta Mediafax Talks About SME's.

Ea a raspuns astfel unei critici aduse de Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, care i-a reprosat ministrului ca vorbeste prea mult despre ce trebuie sa faca statul pentru mediul de afaceri si pentru firme, si ca a apasat prea mult pedala Guvernului.

Grapini a aratat ca problemele mediului de afaceri nu sunt intelese perfect la nivelul Executivului si ca uneori are impresia "ca merge pe contrasens" cand prezinta in Guvern dificultatile firmelor.

"Nu se inteleg perfect problemele mediului de afaceri la nivelul Guvernului. Am impresia uneori ca merg pe contrasens cand ma duc cu anumite lucruri preluate din mediul privat, dar asta este problema mea. De aceea mi-as fi dorit ca mai multi oamnei de afaceri sa-si asume acest risc si sa fie dispusi sa-si bage in acest malaxor intreaga cariera. M-am dus in sistemul public cu dorinta de incerca sa transmit in Executiv problema reala din mediul economic", a spus Grapini.

Ponta: Daca este nemultumita, sigur o sa gasim un ministru mai bun

Premierul Victor Ponta, aflat la Vilnius, a declarat ca responsabilitatea relatiei cu mediul de afaceri revine in primul rand chiar ministrului delegat pentru IMM, Maria Grapini, si ca, daca aceasta este nemultumita, cum a afirmat la conferinta MEDIAFAX, atunci sigur va fi gasit un ministru mai bun. El a precizat ca nu cunoaste declaratia ministrului si nici in ce context a fost formulata.

Ajutorul de minimis de la stat: un fiasco total

Unul din programele destinate exclusiv intreprinderilor mici si mijlocii prin care statul vine cu o finantare nerambursabila de pana la 200.000 de euro s-a dovedit a fi un dezastru total pentru antreprenori.

La finalul lunii august s-a deschis aceasta linie de finantare pentru IMM-uri, insa sesiunea de inregistrare online a cererilor de ajutor pentru IMM-uri a fost declarata inchisa dupa numai cinci minute de la deschidere, in urma epuizarii bugetului in valoare de 500 de milioane de lei alocat schemei.

Practic, schema functiona pe principiul "primul venit, primul servit" si toti antreprenorii s-au grabit sa depuna dosarele in primele minute de la deschiderea sesiunii ceea ce a facut ca sistemul informatic sa se blocheze. Antreprenorii au pierdut timp si bani pentru a pregati proiectele cu care nu mai pot face nimic pentru ca dupa acest esec autoritatile au decis sa schimbe total schema.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grapini ajutor minimis, #Grapini declarati Ponta, #Grapini acuzatii Ponta , #Afaceri