Cine vor fi ambasadorii turismului in 2014: Angela Gheorgiu, Hagi, Comaneci si Nicolae Voiculet

Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 17:46
2088 citiri
Cine vor fi ambasadorii turismului in 2014: Angela Gheorgiu, Hagi, Comaneci si Nicolae Voiculet

Ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini a anuntat vineri la Cluj ca Angela Gheorghiu, Gheorghe Hagi, Nadia Comaneci si naistul Nicolae Voiculet au acceptat sa devina ambasadori onorifici ai turismului romanesc, cea de-a doua etapa a programului "Promovarea Romaniei prin valori" urmand sa aiba loc in luna ianuarie.

"Romania promovata prin valori" este un proiect prin care opt personalitati romanesti care se bucura de recunoastere internationala accepta sa promoveze imaginea Romaniei in lume.

Prima gala a avut loc in august 2013, cand Grigore Lese, Elisabeta Lipa, Ilie Nastase, Ivan Patzaichin, Stefan Popa Popas, Gabriela Szabo, Iolanda Balas Soter si Gheorghe Zamfir au semnat "contractul pentru Romania turistica" si s-au angajat sa se implice in promovarea tarii si a turismului.

Ivan Pataichin, care deruleza el insusi multe proiecte de sustinere a eco-turismului, este invitat sa vorbeasca despre Romania in cel de-al doilea episod din filmul 'Wild Carpathia', alaturi de principesa Margareta.

"Am reusit sa facem un proiect foarte important, acele trei episoade cu 'Wild Carpathia'. Si in Romania si la Londra, filmul a fost de mare succes. A fost o chestiune si de a scoate dintr-un impas Romania ca imagine pentru ca se facuse primul episod cu printul Charles, in intelegere cu Romania ca primul episod il doneaza el si noi sa facem contra cost episoadele doi si trei.

M-a luat prin surprindere cand m-am dus la targul din martie, anul acesta, la Berlin si producatorul de la 'Wild Carpathia' a venit si mi-a spus ca, de doi ani, nu s-au mai facut cele cu plata. Adica un fel de smecherie romaneasca, mi-ai facut tu gratuit primul episod, dar nu le mai fac pe cele doua. Sigur ca mi-a fost rusine, m-am intalnit cu unul dintre consilierii printului Charles, m-am intalnit cu ambasadorul nostru si am zis ca trebuie scoatem Romania din impasul asta", a declarat Maria Grapini vineri, la Cluj, intr-o conferinta de presa.

Ea a precizat ca banii cu care s-au realizat celelalte doua filme din trilogie erau asigurati printr-un proiect din fonduri europene si ca, in prezent, filmele ruleaza in 21 de tari si sunt promovate si de cei opt ambasadori ai turismului romanesc.

Fiecare film are 47 de minute. Prima parte a miniseriei "Wild Carpathia" a fost lansata in octombrie 2011, iar partea a doua, in septembrie 2013, ambele fiind difuzate la nivel international pe Travel Channel.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Grapini turism Romania, #Grapini ambasadori turism Romania, #Grapini turism 2013 Romania , #Afaceri