Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Aldis investeste 15 milioane de euro in zootehnie si mediu

Aldis investeste 15 milioane de euro in zootehnie si mediu

Aldis si-a programat investitii de 15 milioane de euro in acest an, pentru protectia mediului si zootehnie, iar strategia investitionala urmareste cresterea competitivitatii pe plan national si european, a informat, luni, compania.

Din cele 15 milioane de euro alocate pentru investitii in 2007, un milion de euro sunt destinati punerii in functiune a unei statii de epurare a apelor uzate.

"Aldis si-a propus sa implementeze un sistem integrat pentru realizarea mezelurilor si a produselor din carne. In sistem propriu vom gestiona tot lantul de productie, pornind de la cresterea animalelor, pana la prelucrarea industriala a mezelurilor si a produselor din carne", se arata in comunicatul remis de companie agentiei NewsIn.

In ceea ce priveste piata mezelurilor, compania estimeaza un ritm de crestere mai lent comparativ cu anii trecuti, dar si o schimbarea a preferintelor consumatorilor.

"Consumatorii se vor orienta din ce in ce mai mult spre segmentul salamurilor crud-uscate", se precizeaza in comunicatul companiei.

Potrivit datelor furnizate de Aldis, cele mai vandute produse ale companiei sunt salamul de sunca taranesc, salamul banatean, jambonul de porc si mititetii.

Aldis a investit patru milioane de euro, in 2006, pentru a pune in functiune o noua sectie care produce salamuri crud-uscate cu mucegai. Capacitatea noii sectii de salamuri crud uscate este de aproximativ 20 de tone pe zi, in conditiile in care media de productie zilnica a companiei este de 100 de tone. De asemenea, Aldis a investit recent intr-o noua sectie de alimente gata preparate si intr-o sectie de vanat. Aceasta gama mai necesita o investitie de cinci milioane de euro in utilaje.

In prezent, Aldis produce 400 de sortimente de mezeluri, materia prima pentru realizarea acestora fiind asigurata prin importuri, din tari precum Brazilia, SUA sau Canada.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 935 ori