Zona euro va ajuta bancile spaniole daca Madridul ii va cere

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 09:45
1017 citiri
Zona euro va ajuta bancile spaniole daca Madridul ii va cere

Zona euro este gata sa vina in ajutorul sectorului bancar spaniol daca Madridul face o cerere in acest sens, a declarat joi liderul Eurogrupului, luxemburghezul Jean-Claude Juncker.

"Daca vreodata Spania cere sa ii fie sprijinit sectorul bancar, acest lucru va fi facut in mod evident", a afirmat Juncker la Bruxelles in fata presei.

"Este mult prea devreme sa se speculeze pe cifre", a estimat el, subliniind ca pentru moment Spania nu a facut nicio cerere, chiar daca "sectorul ei bancar este sub stres".

In rest, "situatia din Spania evolueaza mai degraba bine. Guvernul spaniol a luat toate masurile de consolidare pe care trebuia sa le ia", a precizat el.

Intrebat despre posibilitatea de a ajuta direct sectorul bancar, el a estimat ca inainte de toate este "o problema juridica".

Europenii se gandesc la mijloacele de a ajuta Spania si sectorul ei bancar, slabit de activele riscante imobiliare dupa spargerea bulei in 2008, fara a afecta in contrapartida populatia spaniola, deja supusa unei austeritati severe si lovita de somaj in masa, aminteste AFP.

#zona euro banci Spania, #Spania ajutor zona euro, #sector bancar Spania , #Zona euro