Vosganian: Integrarea Romaniei in zona euro este intotdeauna la sase ani fata de momentul vorbirii

Joi, 09 Mai 2013, ora 16:51
1770 citiri
Vosganian: Integrarea Romaniei in zona euro este intotdeauna la sase ani fata de momentul vorbirii

Obiectivul aderarii Romaniei la zona euro este intotdeauna la o distanta de sase ani fata de momentul vorbirii, dar este totusi bine ca exista acest deziderat, intrucat se creeaza si o disciplina, a declarat astazi Varujan Vosganian, ministrul Economiei.

Declaratia vine in contextul in care Romania nu a mai inclus in programul de convergenta o data fixa pentru trecerea euro, dar premierul Ponta considera ca 2019 este un termen realist.

"Uite ce cred eu in legatura cu euro. Mi-aduc aminte ca am vazut un film american in care pana la urma a castigat un cal care nu era la fel de zdravan ca ceilalti. Care era explicatia? Unul dintre copii a aflat ca acelui cal ii plac hamsiile. Si atunci s-a dus intr-un loc la capat si i-a agitat o hamsie si calul a zbughit-o si a castigat cursa. Ei bine, pentru noi intrarea in euro e ca hamsia din cursa aceea", a spus ministrul de resort.

El a precizat ca este foarte bine sa ne pastram aceasta tinta, deoarece asa se creeaza si o anumita disciplina, pentru ca integrarea in zona euro adauga, convergentei nominale, convergenta reala.

Citeste mai multe despre Vosganian: Integrarea Romaniei in zona euro este intotdeauna la sase ani fata de momentul vorbirii pe Adevarul.ro.

#aderare euro Romania, #Vosganian aderare zona euro, #program convergenta Romania, #disciplina monetara Romania , #Zona euro