Soros avertizeaza: Problemele din zona euro raman

Duminica, 12 Mai 2013, ora 17:18
1338 citiri
Soros avertizeaza: Problemele din zona euro raman

Presiunea asupra costurilor de imprumut ale Italiei s-a redus puternic, ca urmare a garantiilor oferite de Banca Centrala Europeana si a lichiditatilor masive introduse in piata financiara de politicile agresive de relaxare monetara ale Japoniei.

Randamentul obligatiunilor pe zece ani ale Italiei a coborat sub 4%, iar diferenta fata de titlurile germane este de circa 2,52 puncte pocentuale, mai putin de jumatate fata de nivelurile inregistrate in timpul perioadei acute a crizei, la sfarsitul anului 2011.

"Recuperarea nu va dura mult. Suntem intr-o situatie care este departe de a se afla in echilibru", a spus Soros, potrivit cotidianului italian La Stampa.

Noul premier italian, Enrico Letta, se confrunta cu dificultati majore, din cauza indatorarii ridicate a tarii, circa 130% din PIB, al doilea cel mai ridicat nivel din zona euro dupa Grecia, precum si cu o economie care abia a inregisrat crestere in ultimele doua decenii. La problemele economice se adauga si sistemul politic disfunctional al Italiei.

#George Soros zona euro, #criza zona euro, #probleme zona euro , #Zona euro