Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

S&P: Decizia Curtii Constitutionale germane nu va afecta ratingul zonei euro

S&P: Decizia Curtii Constitutionale germane nu va afecta ratingul zonei euro


Decizia Curtii Constitutionale din Germania de a autoriza adoptarea de catre Berlin a Mecanismului European de Stabilitate (MES) nu are implicatii asupra ratingurilor suverane atribuite Uniunii Economice si Monetare, a anuntat miercuri agentia de evaluare financiara Standard & Poor's Ratings Services.

MES a primit unda verde. Contributia Germaniei, limitata la 190 de miliarde de euro

In plus, agentia considera ca limita impusa de Curtea Constitutionala in legatura cu implicarea financiara a Germaniei in finantarea viitorului Mecanism European de Stabilitate (MES) nu constituie o constrangere suplimentara semnificativa pentru eforturile guvernului german de combatere a crizei datoriilor.

Germania era singurul stat membru al Uniunii Economice si Monetare care nu a ratificat inca Mecanismul European de Stabilitate.

Dupa decizia de astazi, Standard & Poor's se asteapta ca ratificarea sa decurga rapid, ceea ce va permite MES sa intre curand in functie.

De asemenea, agentia estimeaza ca ratificarea MES va duce la o mai mare flexibilitate a interventiilor financiare, de genul imprumuturilor directe catre institutiile financiare si achizitii de obligatiuni guvernamentale, aceasta din urma permitand si Bancii Centrale Europene sa demareze cu programul sau denumit Outright Monetary Transactions.

Cei opt judecatori ai Curtii Constitutionale din Germania i-au dat miercuri "unda verde" presedintelui german, Joachim Gauck, sa semneze textele de lege privind Mecanismul European de Stabilitate si Tratatul privind Stabilitatea, Coordonarea si Guvernanta in cadrul Uniunii Economice si Monetare, adoptate de catre Parlamentul de la Berlin.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1640 ori