S&P: Apar semne de stabilizare a zonei euro

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 10:16
1092 citiri
S&P: Apar semne de stabilizare a zonei euro

Agentia de rating Standard and Poor's (S&P) a apreciat marti ca, datorita acordului incheiat la sfarsitul lunii iunie de liderii zonei euro, criza datoriilor suverane din Europa ar putea incepe "sa se stablizeze", transmite AFP.

"Aceste acorduri ar putea incepe sa stabilizeze zona euro si sa puna capat pierderii bonitatii statelor", a mentionat agentia intr-un comunicat in care adauga ca, "in viitorul apropiat", nu intentioneaza sa reevalueze ratingurile tarilor europene.

Reuniti in cadrul unui summit la Bruxelles, la 29 iunie, liderii din zona euro au ajuns la un acord ce prevede indeosebi consolidarea celor doua fonduri europene de salvare, Fondul European de Stabilitate Financiara (EFSF) si Mecansimul European de Stabilitate (MES), cu scopul de a veni in ajutorul tarilor aflate in dificultate.

"Consideram ca extinderea raspunsului politic (la criza) reprezinta un pas in directia corecta", a scris S&P, avertizand ca "riscuri semnificative" apasa inca asupra punerii in practica a acestor masuri.

"Nu ni se pare sigur ca liderii sa fie in masura sa cladeasca ceva datorita acestor acorduri", a tinut sa precizeze agentia americana de rating, facand cunoscut ca joi urmeaza sa comenteze situatia din zona euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#zona euro stabilizare, #Summit UE decizii, #zona euro datorii , #Zona euro