Randamentele obligatiunilor Spaniei si Italiei au crescut din cauza divergentelor in UE

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 08:08
1476 citiri
Randamentele obligatiunilor Spaniei si Italiei au crescut din cauza divergentelor in UE

Randamentele obligatiunilor guvernamentale ale Italiei si Spaniei au inceput din nou sa creasca, din cauza temerilor generate de divergentele dintre liderii europeni privind planurile de solutionare a crizei datoriilor de stat si a posibilitatii ca Madridul sa solicite ajutor extern.

Pretul obligatiunilor spaniole si italiene a scazut luni si marti pe piete, iar costul de finantare al Spaniei a crescut la o licitatie de titluri de stat, in timp ce Italia s-a confruntat cu cerere in scadere intr-o operatiune de finantare efectuata marti, transmite Bloomberg.

Cotatia obligatiunilor germane a crescut pentru cea de-a doua sedinta consecutiv, iar randamentele Germaniei au coborat pe pietele secundare la minimul ultimelor doua saptamani.

Guvernul spaniol a cerut marti Bancii Centrale Europene sa precizeze ce suma intentioneaza sa aloce interventiei pe piata obligatiunilor pentru reducerea costurilor de finantare, informatie necesara pentru a lua o decizie privind solicitarea de sprijin international.

Cancelarul german Angela Merkel se intalneste marti la Berlin cu presedintele BCE, Mario Draghi.

Randamentul obligatiunilor de stat spaniole cu maturitatea la doi ani a crescut marti cu opt puncte de baza, la 3,11 puncte procentuale, iar pretul titlurilor cu maturitatea in 2014 a coborat cu 0,145 puncte procentuale, la 102,86%. Dobanda titlurilor italiene de maturitate similara a urcat cu 7 puncte de baza, la 2,32%.

Spania a imprumutat marti patru miliarde euro prin titluri cu scadenta la trei luni, atingand tinta de finantare cu pretul unui randament de 1,2%, cu aproape o treime mai ridicat decat la ultima operatiune de acest tip, din 28 august.

Italia a plasat pe piata obligatiuni de 3,94 miliarde euro cu scadenta la doi ani, usor sub tinta de finantare, de 4 miliarde euro.

Randamentul de referinta al obligatiunilor germane cu maturitatea la 10 ani a coborat cu cinci puncte de baza, la 1,51%.

Agentia federala de finantare de la Franfkurt a anuntat marti ca Germania va imprumuta in trimestrul patru 52 miliarde euro de pe piete, nivel echivalent cu cel prevazut in planul de finantare stabilit in iunie, pentru a profita de cererea solida din piata si de dobanzile reduse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#randament obligatiuni Spania, #randament obligatiuni italia, #obligatiuni guvernamentale Spania Italia, #randament obligatiuni stat , #Zona euro