Presedintele Eurogrupului: Nu sunt schimbari in programul de reforme cerut Greciei

Marti, 19 Iunie 2012, ora 18:46
1037 citiri
Presedintele Eurogrupului: Nu sunt schimbari in programul de reforme cerut Greciei

Presedintele Eurogrupului, luxemburghezul Jean-Claude Juncker, a declarat ca nu exista schimbari majore in programul de reforme cerut Greciei, sugerand in cel mai bun caz un decalaj de timp, intr-un interviu acordat marti postului public de radio austriac.

"I-am explicat (lui Antonis Samaras desemnat sa formeze noul guvern de la Atena) ca, in ceea ce priveste programul de reforme pentru Grecia, nu va exista nicio modificare substantiala", a declarat Jean-Claude Juncker, care a discutat luni dimineata cu liderul Noii Democratii, formatiunea de dreapta castigatoare a alegerilor de duminica.

"In urma cu trei-patru saptamani, am spus ca am putea discuta despre un eventual decalaj de timp. Recesiunea a afectat in mai mare masura Grecia decat alte tari si am putea discuta despre o prelungire a programului", a spus presedintele Eurogrupului, din care fac parte ministrii de finante din zona euro.

El a precizat ca nu doreste sa intre in amanunt in legatura cu o eventuala prelungire si in special a duratei exacte a acesteia.

Liderul dreptei conservatoare elene, Antonis Samaras, spera sa poata prezenta marti un guvern de coalitie, in timp ce Eurogrupul urmeaza sa se intalneasca joi pentru a discuta despre modalitatile mentinerii unei asistente financiare a tarii.

#Eurogrup reforme Grecia, #program reforme Grecia, #Eurogrup Grecia , #Zona euro