Ponta: Romania ar putea adopta euro in jurul anului 2020

Marti, 19 Martie 2013, ora 15:31
1255 citiri
Ponta: Romania ar putea adopta euro in jurul anului 2020

Intrarea Romaniei in zona euro in 2015 nu mai reprezinta o tinta credibila, dar obiectivul nu trebuie abandonat, orizontul pentru finalizarea acestui proces fiind acum in jurul anului 2020, a declarat, marti, premierul Victor Ponta.

"Anul 2015 nu mai este o tinta credibila, trebuie sa fim realisti, nu se pune problema de 2015. Am impresia ca nici macar Polonia nu isi mai propune 2015 intrarea in zona euro, care are criterii de convergenta mult mai avansate decat Romania. Cred insa ca nu trebuie sa renuntam la obiectiv (...) Cred ca orizontul este undeva 2020", a spus Ponta la Adevarul Live.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Bruxelles, ca Romania isi propune "un termen rezonabil de intrare in zona euro", deoarece statele UE care au adoptat moneda comuna nu sunt dispuse sa astepte prea mult si isi vor continua procesul de integrare in acest sens.

El a arstat ca termenul oficial asumat de Romania, de adoptare a monedei comune in 2015, nu mai este "realist" si a reiterat ca Guvernul, Parlamentul si Banca Nationala sunt institutiile in atributiile carora intra sa analizeze noul obiectiv de aderare.

In opinia presedintelui, este esential pentru Romania sa intre in zona euro in urmatorii trei-patru ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#adoptare euro 2015, #adoptare euro romania, #aderare zona euro , #Zona euro