Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Olanda refuza sa mai aloce bani pentru Grecia

Olanda refuza sa mai aloce bani pentru Grecia


Olanda nu vrea sa mai contribuie la un eventual nou ajutor financiar pentru Grecia, chiar daca Atena va primi un ragaz suplimentar pentru insanatosirea finantelor sale, a afirmat marti premierul olandez in exercitiu, Mark Rutte.

"Au fost hotarate doua mari planuri de salvare pentru Grecia", a declarat Rutte in cursul unei dezbateri electorale transmise la televiziune, cu opt zile inaintea alegerilor legislative.

Mark Rutte a precizat ca Grecia ar putea obtine un ragaz suplimentar cu conditia ca acesta sa nu mai implice alocarea altor fonduri.

Liderii partidelor olandeze au discutat in special despre criza din cadrul zonei euro, inainte de alegerile de la 12 septembrie, liberalii condusi de Rutte (VVD, Partidul Popular Liberal si Democrat) aflandu-se in fruntea optiunilor electoratului.

Parlamentul dizolvat a dat in mai unda verde planului pe termen lung de salvare a zonei euro, in pofida opozitiei ferme a partidelor de stanga si de dreapta care si-au exprimat refuzul de a se cheltui mai mult in favoarea Uniunii Europene.

Olanda trebuie sa achite circa 40 de miliarde de euro - 35 de miliarde garantii si 4,6 miliarde platite in cinci ani - Mecanismului European de Stabilitate (MES) care va beneficia in total de 500 de miliarde de euro pentru finantarea tarilor din zona euro aflate in dificultate.

Problema europeana, solutie romaneasca. Cum rezolvam criza datoriilor?

Guvernul condus de Mark Rutte a cazut in luna aprilie dupa intreruperea discutiilor asupra unui buget de austeritate, avute cu partidul de extrema-dreapta si eurosceptic condus de Geert Wilders care sustinea coalitia la putere.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1032 ori