Oficial CE: Republica Moldova este cel mai reusit proiect de vecinatate al UE

Sambata, 23 August 2014, ora 11:53
1759 citiri
Oficial CE: Republica Moldova este cel mai reusit proiect de vecinatate al UE
Foto: infobraila.org

Sefa Reprezentantei CE in Romania, Angela Filote, a declarat, vineri, la Alba Iulia, ca Republica Moldova este "cel mai reusit proiect de vecinatate al Uniunii Europene", exprimandu-si increderea ca in septembrie va intra in vigoare acordul de asociere al acestui stat cu UE.

"Republica Moldova este cel mai reusit proiect de vecinatate al Uniunii Europene. In politica de vecinatate sunt incluse mai multe state. Cel mai mult a reusit sa beneficieze de acest proiect Republica Moldova. Speram ca in septembrie sa intre deja in vigoare acordul de asociere intre Republica Moldova si Uniunea Europeana, care va duce la o integrare profunda a acestui stat in piata economica, pe piata Uniunii Europene, dar si din punctul de vedere al contactelor la nivel de societate civila si la nivel de cetateni, pentru ca s-a liberalizat si regimul de viza pentru calatoriile pe termen scurt", a spus Filote, ciatata de Mediafax.

Angela Filote a adaugat ca, la fel ca si Romania in perioada de preaderare la UE, Republica Moldova va trebui sa faca "un efort urias de transformare, de reforme structurale".

"In acelasi timp insa, daca ne uitam la experienta pe care a avut-o si Romania in perioada de preaderare, de asociere la UE, aceasta pregatire reprezinta un efort urias pentru orice stat. Si pentru Republica Moldova este la fel. Un efort urias de transformare, de reforme structurale. Beneficiul deplin al asocierii la UE se va vedea numai in momentul in care aceste reforme vor fi facute. Si conteaza foarte mult, desigur, ce se va intampla si la alegeri, pentru ca si in aceasta tara vor fi alegeri si care va fi orientarea noului guvern, noului parlament", a mai spus Filote.

Sefa Reprezentantei CE in Romania a tinut sa precizeze ca, de acum, Republica Moldova "este pe drumul cel bun si are tot sprijinul din partea Uniunii Europene".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Republica Moldova UE, #Uniunea Europeana Moldova , #Zona euro