Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nivelul de trai scazut al romanilor in atentia europenilor

Nivelul de trai scazut al romanilor in atentia europenilor

Romania trebuie sa isi concentreze atentia pe cresterea nivelului de trai al populatiei, prin accelerarea cresterii economice, a apreciat, joi, vicepresedintele Bancii Europene pentru Investitii Matthias Kollatz - Ahnen, care a participat la inaugurarea oficiala a Biroului Regional JASPER, la Bucuresti.

Acesta considera ca tinta pe care si-a propus-o Romania in privinta aderarii la zona euro este un obiectiv bun, insa ar trebui sa puna accent pe mentinerea cresterii economice.

'Un an in plus sau in minius nu este o mare problema, fata de adoptarea monedei euro. Este un tel sa convergi la moneda euro, dar nu este o problema majora. Mai importanti sunt alti factori, precum cresterea Produsului Intern Brut pe locuitor', a afirmat oficialul BEI.

Cat priveste interferenta dintre partea politica si cea economica oficialul BEI a lasat sa se inteleaga ca, la un moment dat, evolutiile politice ar putea interfera cu mediul economic.

'Cresterea economica nu se va produce de la sine, fara un climat politic stabil. Ar fi bine ca, la un moment dat sa vedem stabilitate politica si in Romania', a subliniat Kollatz - Ahnen.

Biroul JEREMIE (Program de asistenta european pentru IMM-uri) va fi operational in Romania, cel mai probabil la sfarsitul lunii iulie, cand Comisia Europeana (CE) va aproba Programele Operationale Sectoriale ale Romaniei.

JEREMIE este pregatit sa asigure consultanta gratuita pentru IMM-urile din Romania pentru proiecte din fonduri structurale in valoare de circa 500 de milioane de euro. JEREMIE are in vedere alocarea de fonduri provenite atat de la CE cat si de la Autoritatile nationale pentru scheme de granturi destinate firmelor mici si mijlocii.

Contractul in privinta infiintarii Biroului JEREMIE a fost semnat, joi, de reprezentantii celor trei institutii implicate si anume CE, BERD si BEI.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 882 ori