Misu Negritoiu: Nu cred ca Grecia iese din zona euro

Vineri, 15 Iunie 2012, ora 16:45
1031 citiri
Misu Negritoiu: Nu cred ca Grecia iese din zona euro

Grecia nu va iesi din zona euro, iar volatilitatea si presiunile pietei in Europa continua, a declarat vineri CEO al ING Bank Romania, Misu Negritoiu.

"Eu nu cred ca Grecia iese din zona euro, insa cred ca exista presiuni pe euro si nu vor fi numai din cauza Greciei, probabil si din cauza sudului.... Ei nu au planuri de iesit din zona euro. Nu cred ca Europa ii scoate neaparat din zona euro si cred ca vor continua sa tina situata sub control", a spus Negritoiu.

El a spus ca toata problema Greciei si a euro este legata de disponibilitatea membrilor UE de a avansa in constructia institutionala.

"Volatilitatea si presiunile pietei in Europa continua. Eu nu vad ca lucrurile noi se ridica in trei luni sau in sase luni. Poate sa fie si o evolutie ciclica in Europa in care vezi ca aceasta constructie europeana nu este perfecta si atunci ea trebuie perfectionata. Toata problema Greciei si a euro este legata de disponibilitatea membrilor UE de a avansa in constructia institutionala", a declarat Negritoiu.

El vede o rezolvare a problemei intr-un grad de integrare mai accentuat, inclusiv fiscal si spune ca se stia inca de la inceputul constructiei europene si adoptatea euro ca o mare slabiciune era integrarea fiscala si alinierea taxelor si a impozitelor, care "sunt asa de multe, de diferite si de localizate incat este imposibil sa faci aceasta".

Negritoiu a mai spus ca Europa nu se poate opri la jumatatea drumului, dar ca procesul va fi lent si "destul de zbuciumat".

#grecia zona euro, #Negritoiu Grecia zona euro , #Zona euro