Ministrii de finante din zona euro se intalnesc marti la Paris

Marti, 26 Iunie 2012, ora 14:01
1080 citiri
Ministrii de finante din zona euro se intalnesc marti la Paris

Ministrul francez de finante, Pierre Moscovici, ii va primi marti seara, la Paris, pe omologii sai din Germania, Italia si Spania, pentru a "pregati in mod activ" summitul european care va avea loc joi si vineri la Bruxelles, transmit AFP si Reuters.

Reuniunea ministrilor de finante vine la cateva zile dupa reuniunea de la Roma dintre cancelarul german Angela Merkel, presedintele francez Francois Hollande, premierul spaniol Mariano Rajoy si premierul italian, Mario Monti, in cursul careia principalele economii din zona euro au facut apel la mobilizarea a 120 - 130 miliarde de euro pentru stimularea cresterii economice.

Liderii europeni se reunesc la 28 si 29 iunie, la Bruxelles, pentru a discuta despre dificultatile stringente din zona euro, in special despre Spania si Cipru. Spania si Ciprul s-au decis, luni, oficial sa ceara ajutorul Uniunii Europene pentru a-si salva bancile insolvabile. Ciprul este cea de-a cincea tara din UE care a solicitat sprijin din partea autoritatilor europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ministri finante zona euro, #intalnire ministri Finante Paris, #summit ue, #pregatire summit UE, #Spania Cipru ajutor financiar , #Zona euro