Merkel: Uniunea politica, misiunea Europei pentru urmatorii 10 ani

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 08:51
1345 citiri
Merkel: Uniunea politica, misiunea Europei pentru urmatorii 10 ani

O uniune politica in Europa este "misiunea urmatorilor 10 ani", obiectiv care nu va fi atat de usor de realizat, a declarat cancelarul german, Angela Merkel, in cadrul unei manifestari consacrate celebrarii a 10 ani de la introducerea monedei euro.

"Trebuie sa va spun ca, din punctul meu de vedere, misiunea politica a urmatorilor zece ani este sa punem in functiune aceasta uniune politica', considera Merkel, citata de AFP.

"Dar nu va fi atat de usor", a avertizat ea, in contextul in care zona euro se lupta cu criza datoriilor.

Cu aceasta ocazie, cancelarul german a cerut din nou partenerilor sai europeni sa acorde mai multa atentie disciplinei bugetare.

"Nu este ceva ce Germania a inventat pentru a produce altora neplaceri, este cheia pentru a face Europa mai rezistenta in viitor", a precizat ea, referindu-se la exigentele austeritatii si ale rigorii bugetare.

Pe langa rigoarea bugetara, cancelarul german a promis sa se dedice si ameliorarii competitivitatii zonei euro in ansamblul sau, estimand ca "cele doua probleme se interconditioneaza reciproc si trebuie rezolvate impreuna".

In opinia doamnei Merkel, "ideea unei monede comune a fost corecta" in momentul crearii sale, "la fel cum este si in prezent".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Angela Merkel datorii zone euro, #Merkel moneda unica Europa, #Merkel uniune politica Europa, #Merkel criza datoriilor , #Zona euro