Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Leonard Orban: Criteriile de aderare la zona euro ar putea deveni complicate

Leonard Orban: Criteriile de aderare la zona euro ar putea deveni complicate


Criteriile de aderare la zona euro ar putea deveni atat de complicate, incat aderarea statelor sa fie posibila numai pe termen lung, a declarat, marti, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, la o conferinta privind Piata Unica.

Leonard Orban a adaugat ca este necesara clarificarea conditiilor si a criteriilor de aderare la mecanismul unic de supraveghere bancara (Uniunea Bancara Europeana) pentru statele care nu au aderat la zona euro, conform Agerpres.

BCE devine autoritatea suprema de supraveghere a bancilor

Leonard Orban a atras atentia asupra diferitelor manifestari la nivelul zonei euro: la inceputul crizei acestea erau de tip izolationist, in timp ce acum se fac eforturi puternice pentru a consolida zona euro.

Statele aflate in afara zonei euro se confrunta cu riscul de a ramane la periferia UE, astfel ca se impune ca oficialii europeni sa vina cu propuneri prin care sa se evite separarea in doua sau mai multe grupe, a adaugat ministrul Afacerilor Europene.

Oficialul a mentionat ca Romania a sustinut constant demersurile de aprofundare ale pietei interne.

"Izolarea si protectionismul nu sunt in niciun caz un raspuns viabil in Uniunea pe care dorim sa o construim", a spus Ludovic Orban.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1260 ori