Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Juncker: Implementarea uniunii bancare necesita timp

Juncker: Implementarea uniunii bancare necesita timp


Banca Centrala Europeana trebuie sa beneficieze de "timpul necesar" pentru a implementa programul de supervizare bancara din zona euro, a declarat Jean-Claude Juncker, liderul ministrilor de finante din zona euro.

"Este adevarat ca suntem determinati sa punem pe picioare o uniune bancara, o supervizare bancara, cat mai curand posibil, dar este de asemenea adevarat ca pentru a face acest lucru trebuie sa ne acordam timpul necesar", a declarat, marti, Juncker.

Liderul ministrilor de finante din zona euro sustine necesitatea unor pregatiri riguroase, nu a unei introduceri pripite a uniunii bancare.

In context, seful Eurogrupului s-a declarat "foarte apropiat" de pozitia Berlinului care se opune unei supervizari unice care sa controleze toate bancile din zona euro, inclusiv pe cele mai mici.

Instaurarea unei supervizari bancare comune in zona euro a fost definita la sfarsitul lunii iunie ca o conditie pentru ca viitorul fond de salvare permanent al uniunii monetare - MES - sa poata imprumuta direct bancile fara a mai obtine acordul statelor membre, evitand astfel adancirea datoriilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 828 ori