Italia a vandut titluri de stat la cele mai scazute costuri din martie

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 16:09
1146 citiri
Italia a vandut titluri de stat la cele mai scazute costuri din martie

Italia a vandut titluri de stat pe un an la cel mai scazut randament din martie. Aceasta este prima licitatie de cand Banca Centrala Europeana (BCE) a anuntat saptamana trecuta un nou program de achizitionare a bondurilor.

BCE: S-a aprobat programul privind achizitiile de titluri de stat

Italia a trebuit sa plateasca un randament de 1,692% pentru titluri de stat cu scadenta in 2013, in valoare de noua miliarde de euro (11,6 miliarde de dolari), dupa ce la precedenta emisiune din august randamentul a fost de 2,76%, a anuntat Trezoreria Italiei.

Randamentul pentru titlurile pe stat la trei luni, in valoare de trei miliarde de euro, a fost de 0,7%, fata de 0,86% cand a avut loc ultima licitatie, in mai, transmite Bloomberg.

Si randamentele pentru obligatiunile guvernamentale italiene pe zece ani au inregistrat saptamana trecuta cel mai scazut nivel din 2 aprilie, dupa ce Consiliul guvernatorilor BCE a creat un nou program de achizitionare a bondurilor, numit "Outright Monetary Transactions" (OMT), care va inlocui precedentul program si va ajuta BCE sa cumpere nelimitat obligatiuni cu scadenta intre un an si trei ani.

Premierul italian Mario Monti a afirmat ca tara sa nu intentioneaza in acest moment sa solicite asistenta financiara.

Economia Italiei va reveni pe crestere in 2013, datorita scaderii ratelor dobanzilor, care deja are loc, a afirmat marti premierul Mario Monti.

#Italia vanzare titluri stat, #titluri stat italia, #economie italia, #randamente titluri stat Italia, #costuri creditare zona euro , #Zona euro