Ionut Dumitru, Raiffeisen: Vom fi pregatiti pentru euro in minim 20 de ani

Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 18:05
1498 citiri
Ionut Dumitru, Raiffeisen: Vom fi pregatiti pentru euro in minim 20 de ani

Economistul sef al Raiffeisen Bank Romania, Ionut Dumitru, crede ca sunt necesari 20-30 de ani pentru ca tara noastra sa poata indeplini criteriile de convergenta reala pentru aderarea la zona euro.

"Depinde din ce punct de vedere privim lucrurile. Din perspectiva convergentei nominale, probabil ca in cativa ani am fi gata, daca implementam o agenda de reforme foarte serioasa. Din perspectiva convergentei reale probabil ca ne trebuie mult timp si discutam de 20 - 30 de ani, ca sa putem fi pregatiti pe deplin", a spusDumitru, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, nicio tara nu a fost pregatita, pe deplin, atunci cand a aderat la zona euro si, in final, trebuie facut un compromis intre cei doi factori, nevoia de convergenta reala si mentinerea unui catalizator pentru a putea implementa reformele structurale necesare in economie.

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca anul 2015 nu este "batut in cuie" pentru aderarea Romaniei la zona euro si a subliniat ca este important ca eforturile privind indeplinirea criteriilor de convergenta sa fie mentinute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aderare romania zona euro, #convergenta reala Romania, #criterii convergenta Romania euro, #trecere euro Romania , #Zona euro