Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Idu (CE): Aderarea la zona euro este importanta pentru Romania

Idu (CE): Aderarea la zona euro este importanta pentru Romania


Seful Reprezentantei Comisiei Europene (CE) in Romania, Niculae Idu, a declarat marti ca aderarea la zona euro reprezinta o perpectiva si un obiectiv important pentru Romania din punct de vedere al implementarii reformelor si ca urmarile acestora vor aparea in mod natural.

"Aderarea la zona euro este o perpectiva si un obiectiv important pentru Romania in mod special atunci cand discutam despre implementarea reformelor ce fac referire la ajustarile structurale si la partea de echilibru macroeconomic.

"Consecintele unor asemenea tipuri de politici vor aparea in mod natural, insa Romania nu poate ignora faptul ca in aceasta etapa zona euro in sine este un subiect al reformelor si reajustarilor".

"Tocmai de aceea, nu as vrea sa speculez foarte mult atunci cand vorbesc desprre beneficiile de care s-ar bucura Romania dupa aderarea la zona euro, deoarece in acesta etapa Romania se afla intr-un proces de implementare a unei mari refome", a spus Niculae Idu in cadrul conferintei "Finantarea dezvoltarii in Romania".

De asemenea, el a declarat ca a fi membru al unui asemenea "club" ar reprezenta o eticheta interesanta si importanta pentru o tara atunci cand aceasta incearca sa acceseze piete financiare internationale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1356 ori