Grecia: Greva generala pe 18 octombrie

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 15:15
2383 citiri
Grecia: Greva generala pe 18 octombrie

Principalele sindicate din Grecia au lansat un apel pentru organizarea unei greve generale de 24 de ore pe 18 octombrie, in timpul summitului european, denuntand masurile de austeritate impuse de Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International.

Conform sindicalistilor, greva generala de 24 de ore va fi un protest fata de masurile de austeritate, anunta Mediafax.

Pe data de 26 septembrie, grecii au organizat o alta greva generala pentru a protesta impotriva planului de austeritate cerut de Uniunea Europeana si Fondul Monetar International, in schimbul acordarii ajutorului financiar pentru statul elen.

Grecii intra in greva generala ca semn de protest impotriva austeritatii

Manifestatiile din 26 septembrie au devenit violente, cei peste 3.000 de politisti care supravegheau protestatarii fiind atacati cu bombe si grenade artizanale. Politia a raspuns cu gaze lacrimogene si tunuri de apa, iar in mai multe zone ale orasului Atena s-a observat fum.

Violente in Grecia: Protestele au strans peste 50.000 de persoane

Grecia are termen pana pe 18 octombrie, data urmatorului summit european, sa arate ca este hotarata sa aplice reformele promise in schimbul ajutorului din partea creditorilor internationali.

Grecia are un nou termen limita sa arate ca este pregatita pentru reforme

Grecia nu va mai rezista fara ajutor de la creditorii internationali dupa luna noiembrie, a declarat premierul elen Antonis Samaras.

Grecia: Mai avem bani doar pana la sfarsitul lui noiembrie

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia greva generala, #greva grecia, #greva generala grecia, #grecia masuri austeritate , #Zona euro