Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Goldman: Grecia continua sa ramana o tara marcata de incertitudine

Goldman: Grecia continua sa ramana o tara marcata de incertitudine


Economistii Themis Fiotakis si Huw Pill de la compania Goldman Sachs sunt de parere ca "Grecia va ramane o sursa de incertitudine din cauza evolutiei sale marcoeconomice".

Grecia se confrunta cu presiuni economice extreme, spun cei doi economisti, iar "prelungirea incertitudinii a condus la o suprimare a increderii pentru mai multi ani si la o probusire a cresterii creditelor, ceea ce a cauzat comprimarea sectorului privat, o lipsa de aprovizionare si a contribuit la lipsa investitiilor si a eforturilor de privatizare, un somaj ridicat si o inflatie rezistenta observata in prezent", spun Themis Fiotakis si Huw Pill, citati de Business Insider.

Solutia ar fi ca Grecia sa inlature aceasta incertitudine generata de evenimentele din ultimele luni. Daca acest lucru nu se intampla, solutiile moderate vor fi predispuse la marginalizare, in timp ce viziunile extreme si populiste vor deveni prevalente.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 751 ori