Germania studiaza impactul economic al iesirii Greciei din zona euro

Vineri, 24 August 2012, ora 16:45
1395 citiri
Germania studiaza impactul economic al iesirii Greciei din zona euro

Un grup de lucru condus de un secretar de stat din Ministerul german de Finante studiaza posibilul impact economic al iesirii Greciei din zona euro, oficialii germani declarand ca vor sa fie pregatiti pentru toate scenariile posibile.

Grupul de lucru este compus din aproximativ zece experti din diferite departamente ale Ministerului german de Finante si este condus de secretarul de stat Thomas Steffen, membru al CDU, informeaza un articol publicat vineri in cotidianul german Financial Times Deutschland.

Cancelarul german Angela Merkel se va intalni vineri cu premierul grec, Antonis Samaras.

Pana acum, Angela Merkel a declarat ca doreste ca Grecia sa ramana in zona euro si a cerut autoritatilor de la Atena sa continue eforturile de austeritate bugetara.

Citand surse din interiorul Ministerului german de Finante, Financial Times Deutschland sustine ca decizia de a infiinta un grup de lucru care sa studieze costurile iesirii Greciei din zona euro arata ca atat cancelarul Angela Merkel, cat si ministrul de finante, Wolfgang Schaeuble, vor sa fie pregatiti in cazul unui eventual scenariu negativ.

Rugat sa confirme existenta acestui grup de lucru, un purtator de cuvant al ministrului de finante, Wolfgang Schaeuble, a declarat ca guvernul german vrea sa fie pregatit pentru toate scenariile, inclusiv pentru cele putin probabile.

Cancelarul german Angela Merkel il primeste vineri in vizita pe premierul elen Antonis Samaras pentru a discuta situatia datoriilor publice ale Greciei. Joi seara, Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande au avut un dineu de lucru la Berlin, ocazie cu care au cerut Greciei sa continue eforturile de austeritate bugetara.

Merkel si Hollande indeamna Grecia sa continue reformele

#Grecia iesire zona euro, #Germania situatie Grecia, #impact Grecia zona euro, #Angela Merkel discutii Grecia , #Zona euro