Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Germania: Grecia nu trebuie sa se astepte la concesii din partea creditorilor

Germania: Grecia nu trebuie sa se astepte la concesii din partea creditorilor


Grecia nu se poate astepta la concesii din partea creditorilor internationali privind programul sau de reforma si masurile de austeritate, deoarece ar crea un precedent periculos, a declarat presedintele Bundesbank (Banca Centrala a Germaniei), Jens Weidmann.

Indiferent ce guvern va rezulta in urma alegerilor din 17 iunie, acesta va trebui sa respecte angajamentele asumate in schimbul celor doua pachete de asistenta financiara, altfel nu va mai primi alti bani.

"Ajutorul nu poate fi acordat fara a indeplini conditiile, deoarece astfel ar fi amenintata credibilitatea tuturor celorlalte programe" - o referire la pachetele de asistenta financiara acordate Portugaliei si Irlandei, a afirmat Jens Weidmann, membru in Consiliul guvernatorilor Bancii Centrale Europene (BCE).

Acesta a salutat informatiile referitoare la Spania, dupa ce zona euro a anuntat, sambata seara, ca este pregatita "sa raspunda favorabil solicitarii de ajutor" venite din partea Spaniei pentru sustinerea sectorului sau bancar si sa-i acorde un imprumut in valoarea de pana la 100 de miliarde de euro.

"Am incredere in guvernul spaniol, care deja a implementat reforme structurale profunde pe piata muncii dar trebui sa continue pe acest drum", a declarat Jens Weidmann.

Liderul stangii radicale elene, Alexis Tsipras, a afirmat duminica ca planul european de salvare pentru bancile spaniole demonstreaza ca raspunsul Europei la criza datoriilor din zona euro nu a fost unul corect.

"Recentele evolutii din Spania confirma pozitia pe care noi o sustinem de la inceput: criza este o problema pan-europeana iar maniera in care a fost gestionata pana acum este una ineficienta si dezastruoasa pe plan social", a declarat Alexis Tsipras intr-un interviu acordat cotidianului grec Avgi.

Syriza, formatiunea condusa de Alexis Tsipras, se opune masurilor de austeritate impuse Greciei in schimbul programului de ajutor financiar oferit de Uniunea Europeana si Fondul Monetar International.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 761 ori