Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

G20 saluta proiectul de uniune bancara din cadrul zonei euro

G20 saluta proiectul de uniune bancara din cadrul zonei euro


Proiectul unei uniuni bancare in Europa este salutat de G20, reunit luni intr-un summit la Los Cabos, in Mexic, si figureaza in proiectul de comunicat final care va fi publicat marti la incheierea reuniunii, a declarat luni presedintia franceza.

"Declaratia finala mentioneaza demersurile care sunt intreprinse catre uniunea bancara" in zona euro si catre "o stabilitate financiara sporita", a declarat aceasta sursa.

Proiectul de comunicat final al G20 "care mentioneaza aceasta uniune bancara este semnat de toti membri zonei euro", a insistat sursa, adaugand ca acest comunicat aminteste de asemenea "mecanismele de solidaritate" din cadrul zonei euro.

Intrebata de presa cu privire la modalitatile tehnice ale acestor masuri, aceeasi sursa a precizat ca G20 nu este locul "unde sa se hotarasca" asemenea modalitati.

Presedintele Uniunii Europene Herman Van Rompuy si cel al Comisiei Europene Jose Manuel Barroso au afirmat anterior ca Uniunea Europeana si zona euro muncesc din greu la rezolvarea crizei datoriilor suverane de pe continent, facand din uniunea bancara "prioritatea" lor.

Conform acestora, G20 va "sustine si incuraja" in declaratia sa finala eforturile europenilor si ale zonei euro pentru remedierea crizei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 972 ori