Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI: Criza din zona euro a atins un stadiu critic

FMI: Criza din zona euro a atins un stadiu critic


Criza din zona euro a atins un stadiu critic, iar pentru depasirea cat mai rapida a acestui impas se impun masuri ferme privind consolidarea uniunii monetare europene, inclusiv printr-o integrare financiara mai mare, au apreciat responsabili ai FMI, in finalul consultarilor cu reprezentanti ai Comisiei Europene si Bancii Centrale Europene.

Potrivit expertilor FMI, "in pofida actiunilor extraordinare de ordin politic" intreprinse de guvernele celor 17 state din zona euro, pietele de imprumuturi private si credite de stat "continua sa se confrunte cu presiuni enorme, ceea ce ridica intrebarea cu privire la capacitatea de supravietuire a zonei euro".

In aceasta situatie se impune, conform lor, "o miscare ferma si puternica in directia consolidarii uniunii monetare, in special a uniunii bancare si o integrare financiara mai mare pentru a impiedica amplificarea sentimentului de neincredere care a cuprins regiunea".

"Aceste masuri trebuie sustinute printr-o gama larga de reforme structurale in zona euro, menite a stimula cresterea economica", mentioneaza in acelasi timp expertii FMI, recunoscand totusi ca respectivele reforme structurale pot avea efectul dorit doar intr-o perspectiva mai lunga de timp si nu imediat. Relansarea imediata a activitatii economice necesita alte stimulente care sa permita, in special, sprijinirea cererii de credite, bunuri si servicii, mai spun ei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 908 ori