Finlanda: Zona euro trebuie sa fie pregatita in fata unei eventuale destramari

Vineri, 17 August 2012, ora 09:41
2264 citiri
Finlanda: Zona euro trebuie sa fie pregatita in fata unei eventuale destramari

Ministrul finlandez de externe, Erkki Tuomioja, considera ca tarile din zona euro trebuie sa se pregateasca pentru o eventuala divizare a acesteia.

Ministrul finlandez a precizat ca, in conditiile in care lucrurile vor evolua la fel ca si acum, zona euro nu va mai avea bani. "Cu toate acestea, nimeni din Europa nu vrea sa fie primul care sa paraseasca zona euro, pentru a nu fi facut apoi responsabil de destramarea spatiului monedei unice", a adaugat oficialul finlandez.

Nu exista reguli cu privire la modul de a parasi zona euro, dar aceasta este doar o chestiune de timp, a spus el.

"Vor iesi fie tarile din Sud, fie cele din Nord, fiindca normele dure adoptate in spatiul monedei unice aduc dezastru pentru milioane de oameni si distrug viitorul Europei", a spus politicianul.

Ministrul a spus ca zona euro trebuie sa fie pregatita pentru orice. In acelasi timp, un eventual "colaps al zonei euro nu va insemna sfarsitul Uniunii Europene".

Guvernul Finlandei se raporteaza cu prudenta extrema fata de noile masuri privind alocarea fondurilor de salvare a zonei euro. In special, executivul finlandez a insistat ca Grecia si Spania sa ofere garantii la imprumuturile de urgenta de multe miliarde de euro.

Finlanda prefera sa iasa din UE decat sa plateasca datoriile din zona euro

Banca Angliei: Criza din zona euro nu se va sfarsi prea curand

Mario Monti: Neintelegerile din zona euro submineaza viitorul UE

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Finlanda zona euro, #Finlanda evolutie zona euro, #Finlanda destramare zona euro, #destramare zona euro , #Zona euro