Euro continua scaderea record fata de dolar

Sambata, 07 Ianuarie 2012, ora 10:44
1661 citiri
Euro continua scaderea record fata de dolar
Euro vs. dolar

Moneda europeana a scazut pentru a cincea saptamana consecutiva fata de dolar, aceasta fiind cea mai lunga perioada de depreciere din ultimii doi ani. Scaderea vine pe fondul inrautatirii crizei datoriilor europene si a revenirii pietei muncii americane.

Euro a ajuns la un nivel minim record si fata de dolarul australian, fiind tranzactionata la cea mai joasa valoare din ultimii 11 ani fata de yen, pe masura ce Europa se straduieste fara succes sa-si vanda datoriile, conform Bloomberg.com.

Lira sterlina a crescut la un nivel record al ultimelor 15 luni fata de moneda unica in anticiparea intalnirii Bancii Centrale Europene, pe 12 ianuarie. Forintul Ungariei s-a depreciat dupa ce Fitch Ratings a retrogradat statul la categoria "junk".

"Unul dintre factorii care influenteaza piata in acest moment este lipsa de cerere pentru bunurile europene", a pus Shahab Jalinoos, un analist al pietei monetare in cadrul UBS AG. "Sunt foarte multe surse de vesti proaste care influenteaza situatia euro".

Moneda unica a scazut vineri, la New York, cu 1,9%, pana la 1,2717 dolari, aceasta fiind cea mai mare pierdere din 16 decembrie si pana in prezent. Euro nu mai inregistrase o scadere de cinci saptamani consecutive din septembrie 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#euro scadere, #curs euro dolar, #curs valutar, #moneda unica, #zona euro criza, #datorii europa , #Zona euro