EUObserver: Criza din zona euro, un test al "metodei Merkel"

Marti, 19 Iunie 2012, ora 17:31
1108 citiri
EUObserver: Criza din zona euro, un test al "metodei Merkel"

Criza din zona euro reprezinta un test al metodei propuse de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, adepta austeritatii bugetare si masurilor calculate, cu impact pe termen lung, comenteaza publicatia electronica EUObserver.

"Cancelarului Angela Merkel nu ii plac deciziile pripite. Stilul ei se caracterizeaza prin abordari etapizate si pregatirea terenului pentru luarea deciziilor. Nu are nicio simpatie pentru comportamentele irationale, pentru panica sau pentru entuziasmul afisat de alti lideri europeni si de pietele financiare", noteaza EUObserver.

In cursul unui discurs rostit la Berlin saptamana trecuta, Merkel lauda "atitudinea constanta si viziunea pe termen lung" a Germaniei, in opozitie cu "mentalitatea banului castigat usor" a pietelor financiare.

"In vremuri schimbatoare, in care influenta pietelor financiare este in crestere, in care mizele se schimba de mai multe ori pe zi, cultura viziunii pe termen lung este o contragreutate foarte importanta", spunea Merkel.

In opinia cancelarului german, criza financiara internationala urmata de criza din zona euro reprezinta "simptome ale unui comportament necugetat al sistemului bancar si al economiilor nationale".

#criza zona euro, #zona euro criza financiara, #Angela Merkel zona euro , #Zona euro